värderingar

Måste det inte va uppskattning och värderingar som gör en relation? Att man visar en medmänniska hur mycket den betyder och att man visar förståelse och är "på samma plan" som en person är ju åtminstone två av dom största byggstenarna i ett förhållande.

Visserligen visas ju uppskattning på olika sätt inom olika kulturer (i vissa fall genom intimitet och i andra fall bara helt och hållet genom försörjning o dylikt) men generellt sett så finns uppskattningen ändå alltid där.

Förståelse är alltså också jätteviktigt eftersom det är det som för människor närmare varandra. Att en person accepterar ens tankar och åsikter och tillåter en att vara sig själv helt och hållet är ju en av dom bästa sakerna som finns..

Långt ifrån alla människor är helt öppna och ärliga och kärleken ska ju tydligen vara blind men förståelse är något vi alla alltid kommer sträva efter och vilja vara en del av. Jag menar, vem vill inte ha en själsfrände? Vi vill vara så lik våra medmänniskor som möjligt. Vara mångsidiga, ha samma värderingar och undvika så många konflikter vi kan. Det är därför man trots sin envishet ger kompisens musik en chans och det är därför man försöker sätta sig in i sin pojk- eller flickväns sits så gott man kan när det uppstått ett problem.

Men.. om man känner att man inte har samma värderingar då? Om jag t.ex. skulle gilla bilar och min pojkvän skulle va mer för motorcyklar så kvittar väl det. Vi har olika smak och intressen och det är ok. Men om det skulle gälla en större värdering såsom t.ex. framtidsprioriterande, hur stor inverkan har det då på förhållandet?

Säg att jag skulle tycka att familjen är det viktigaste här i världen och min  pojkvän skulle tycka att man måste prioritera sin karriär.. Det skulle nog nöta mer på relationen än några fordonsjämförelser.. Vart går egentligen gränsen för vilka värderingar som påverkar ett förhållande mer negativt? Finns det några generella gränser eller är det olika från fall till fall? Kanske beroende på hur "förstående" dom inblandade personerna är eller inte..

Hm, tål att tänkas på..
Aja nu får det va nog med nattfilosofi. God natt!

COMMENTS

MESSAGE:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0